29-09-11

Wederoptreden voor HERMAN SERVRANCKX in "Belgian Gentleman Drivers Cup"

 

zolder,francorchamps,gentelemen drivers cup,renault clio,herman servranckx

Na een sabbatjaar heeft Herman Servranckx - die we vorig jaar enkel als mecanieker bij het KS Motorsport van vriend Steve Van Bellingen op het circuit aan het werk zagen -  dit seizoen zelf terug het stuur in handen genomen van de Renault Clio van Hoppa Racing.
 
Dit jaar werd er geopteerd voor een deelname aan de “Belgian Gentleman Drivers Cup”, een kampioenschap voor wagens van minstens 5 jaar oud en maximum 2500cc.
 
1ste manche

 

De eerste wedstrijd van dit nieuwe kampioenschap werd een mooie kennismaking voor Hoppa Racing aangezien de piloten Herman Servranckx en Erik Crabbe een mooie uitslag konden bekomen.

 

Nadat er op de voorbereidende training vastgesteld werd dat de versnellingsbak blokkeerde en de sturing niet reageerde zoals gewenst, werd het nog een race tegen de klok om de Clio klaar te krijgen voor de start.

BGDC_Spa_3apr11_18.jpg

BGDC_Spa_3apr11_20.jpg

 

Zonder voorafgaand te kunnen testen werd er in de training een tijd neergezet waardoor er in de top van het veld gestart kon worden.
 
Hoewel Erik zich in de start even liet wegdrummen kon hij nadien terug zijn plaats innemen.
 
Aangezien er 2 verplichtte pitstops van minstens 3’ elk zijn werd er bij een safety car procedure geopteerd om de 1ste pitstop af te werken.
Jammer genoeg was de safety car iets te snel rond en werd er hierdoor een kleine ronde prijsgegeven.

 

Hoe fel Erik en nadien Herman ook hun best deden korter dan een 4de plaats geraakten ze niet.

 

Al bij al een resultaat waar iedereen blij mee was.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
2de manche:
 
Na een meer dan geslaagde eerste wedstrijd, werd met het volste vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd in Francochamps.
 
Omdat het een 3-uursrace was kregen Herman Servranckx en Erik Crabbe het gezelschap van nieuweling Olivier Payen, die hier aan zijn allereerste officiele race begon.
 
Zijn vuurdoop veranderde al snel in een regendoop want net voor de trainingen gingen de hemelsluizen wagewijd open.
 
Hierdoor werd het een zeer moeilijk training met een zeer beperkt zicht op de baan door aandampende ramen en veel spray van de voorgangers.
 
Met slechts 1 rondje waarin een kwalificatietijd kon neergezet worden scoorden we met 3'29 niet eens zo slecht en stond de Clio halverwege op de startgrid.
 
Zoals altijd was het Erik die de start nam en hij kon al snel enkele plaatsjes goedmaken en na amper 4 ronden stond hij op een 14de plaats.
 
Tijdens een safety car procedure werden alvast de regenbanden vervangen door slics en kon Olivier ietsje vroeger dan verwacht aan zijn vuurdoop gaan beginnen.
 
Met slics op een opdrogende baan kon hij toch een mooi tempo en onze 14de stek vasthouden.
 
Herman nam het stuur over voor de laatste stint en ondanks enkele snelle rondetijden kon hij jammer genoeg niet veel meer terugpakken ,maar met een 11de plaats algemeen en een 7de stek in onze klasse, was iedereen meer dan tevreden.

servr 2011 1.jpg

 

28-09-11

NIEUWKOMER DIETER STRUYS MET FORMULE RENAULT EENZITTER

Eén van de nieuwkomers dit jaar bij het HRS TEAM is Dieter STRUYS die lange tijd in de Karting actief was in Nederland bij onze Noorderburen.

Ondertussen maakte hij de logische overstap naar de eenzitterij met een Formule Renault 2000 doch voor wedstrijden is het nog iets te vroeg aldus Dieter die dit jaar vooral de wagen wil leren kennen tijdens de Internationale testdagen in Zolder .

Hieronder alvast enkele beelden vanop de eerste testdag in mei van dit         jaar.                                       

20110519---009---2919.jpg

 

 

 

20110526---009---3094.jpg

17:16 Gepost door Chris | Permalink | Commentaren (0) | Tags: circuit, zolder, dieter struys, formule renault |  Facebook |

27-09-11

CIRCUITDOOP VOOR HRS TEAM BESTUURSLEDEN

 

Naar het einde van vorig seizoen toe nodigde circuit-piloot Ronald Vetters de bestuursleden van HRS Team en enkele gelukkigen op woensdag 13 oktober 2010 uit voor een heuse circuitdoop .

Het heeft even geduurd vooralleer we vanuit de diverse hoeken de verschillende foto's konden verzamelen, maar beter laat dan nooit.

Hieronder volgt een beknopt overzicht.

 

1 piloot Ronald Vetters die ons uitnodigde.jpg

Gastheer Ronald VETTERS en de twee bolides waarmee het vandaag allemaal zou moeten gaan gebeuren

ronald vetters, saker, circuit zolder,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De diverse gelegenheids co-piloten wachten ongeduldig op hun beurt en het was Luc die als allereerste mocht plaats nemen naast Ronald in de wit-oranje Verona Ramen Porsche en daarna was het de beurt aan Michel.

ronald vetters,saker,circuit zolder

ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder,

 

 

 

 

 

 

 

 

ronald vetters, saker, circuit zolder,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna was het Alain die wou plaatsnemen in de Porsche, maar dat zou niet meer kunnen doorgaan want wegens het overschrijden van de maximum toegelaten decibels op het circuit was het over and out voor de Porsche voor vandaag.  Dan maar wachten tot de Saker helemaal klaar was alvorens van start te gaan voor zijn  circuitdoop.                                                                 

  

ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder, ronald vetters, saker, circuit zolder,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wachten werd uiteindelijk meer dan beloond want Alain kon uiteindelijk plaats nemen in een heuse racebolide voor één van zijn allersnelste momenten uit zijn leven. In afwachting van hun beurt profiteerden  Marie Jeanne en Chris ervan om even plaats te nemen in de gestrande lawaaierige Porsche voor een foto

ronald vetters,saker,circuit zolder

 

ronald vetters,saker,circuit zolder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de fotoshoot in de Porsche was het dan de beurt aan Marie Jeanne voor een paar rondjes Zolder aan de zijde van de HRS Team piloot

ronald vetters,saker,circuit zolder

ronald vetters,saker,circuit zolder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als allerlaatste nam Chris plaats naast Ronald Vetters in de Saker voor zijn eerste supersnelle rondjes op het Zolderse asfaltlint. Na afloop nog even allemaal samen op de groepsfoto en dat was meteen het einde van een supertoffe namiddag.

Bedankt Ronald en graag tot een volgende keer. 

ronald vetters,saker,circuit zolderronald vetters,saker,circuit zolder 

 

21:50 Gepost door Chris | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ronald vetters, saker, circuit zolder |  Facebook |