10-08-10

Tweevoudig kampioen Mark VAN EYKEN straks in actie met een 4x4 Sprinter

Mark VAN EYKEN werd met zijn tweewielaangedreven Sprinter zowel in 2008 als in 2009 Open Nederlands Kampioen rallyracing. Dit seizoen kwam de garagehouder uit Haacht tot op heden nog niet in actie omdat hij druk doende was met de bouw van een 4x4 Sprinter waarmee hij straks tijdens het weekend van 21 en 22 augustus op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard zijn grote rentree zal maken.

m v e action.jpg

m v eyken face1.jpg

 

 

                                 Mark verteld :  " Na een aantal jaren redelijk gepresteerd te hebben met de 2wd sprinter, hadden we afgelopen winter beslist deze te verkopen en ons een nieuwe 4x4 sprinter te bouwen.

Hiervoor gingen we langs bij Sjaak Spies en met wat overleg wou hij wel een frame bouwen.
Aan zo een nieuwe wagen is natuurlijk een hoop werk en beslisten we het even rustig aan te doen en de auto pas klaar te hebben tegen het einde van het seizoen om dan nog een paar wedstrijden mee te rijden om alles op z'n punt te krijgen en er dan volgend seizoen er weer vol tegenaan te gaan.

De auto is volledig gebouwd volgens het fia reglement, dus kunnen we in de toekomst ook wedstrijden gaan meerijden voor het Europese kampioenschap.

Na veel werk heeft de auto eindelijk vorm gekregen en is het dus de bedoeling dat we de komende weken op verschillende wedstrijden gaan te zien zijn om de auto perfect op de baan te krijgen.

Hier hoor je dan natuurlijk later meer van . 

MVG Mark

mark van eyken wagen2.jpg

mark van eyken auto1.jpg
21:09 Gepost door Chris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.