30-06-10

20.06.2010 : 3de manche RALLYRACING - EUROCIRCUIT - VALKENSWAARD ( NL )

MARK  PIOT  EINDIGDE  ALWEER  OP  EEN  VIJFDE  PLAATS

Net als tijdens de vorige manche van het kampioenschap, pakte Mark PIOT ook nu de vijfde plaats op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard.

piot face 1Nog nagenietend van de prestaties van het Nederlandse elftal op het WK voetbal in Zuid Afrika waren zijn Nederlandse concurrenten in de beginfase van de wedstrijd blijkbaar nog niet echt goed wakker , want tijdens de eerste kwalifaicatierit lukte  onze Belg uit Rotselaar meteen de snelste tijd en dus goed voor de pole position op de startgrid.

Later op de dag ging het de concurrentie echter al wat beter af en uiteindelijk werd Mark nog teruggewezen naar een vijfde plek,  goed voor een plaatsje op rij twee van de startgrid voor de finale.  

"Dit jaar is er sowieso veel meer concurrentie dan verleden jaar wat onze sport en vooral onze klasse ten goede komt natuurlijk.
 
In de eerste reeks was ik inderdaad de snelste maar nam ik kopstart van bij aanvang. De 2de reeks een 5de plaats en in de laatste chronoritten werd ik 6de
wat resulteerde in tweede rij bij de startopstelling voor de finale!!

 
In deze finale kwam ik als 3de of 4 de door de eerste bocht maar bij het ingaan van de 2de bocht kreeg ik een serieus kwakje en stak ik in de grintbak.
Ik mocht mijn wedstrijd verderzetten van op de voorlaatse plaats.
In de voorlaatste ronde knalde Martijn Ferket Van Mframe(frame bouwers) op de betonnen muur toen hij Sjakko visser wilde passeren toen zag ik mijn kans schoon om alsnog 5 de te worden.
dyn009_original_526_354_pjpeg_2666825_d9973ee63f03c7114913f002035879d4[1]dyn009_original_595_358_pjpeg_2666825_6277568ca39803d99a2f76220fbe4c40[1]

 
Er zijn dit seizoen zeker 7 piloten die in staat zijn een reeks te winnen. Dit jaar is de concurrentie dan ook erg groot en met mijn slecht resultaat in de eerste wedstrijd van het jaar is een goede kampioenschaps klassering wel naar de vaantjes.

We zijn nu al bezig met de opbouw van een nieuwe motor tegen eind van dit seizoen waar ik volgend seizoen zal mee starten,
 
Mvg Mark
 
Volgende wedstrijd 4 July Voeren AC
                            18 July Valkenswaard  RC

27-06-10

Helaas ook geen Rally van Ieper voor Hans CALSIUS

affiche ieper 2010Na zijn gedwongen forfait voor de Sezoensrally in Bocholt zal Hans Calsius dit weekend ook niet van de partij zijn in de Rally Van Ieper. 

"Het zit mij echt wel niet mee dit jaar in de rallysport . 

"Door allerlei omstandigheden en de hoge werkdruk van mijn piloot was het al een zeer moeilijke voorbereiding om ons in te schrijven."

"Doe daarbij nog dat het chassisnummer van onze Mitsubishi niet toegelaten word tot de start in de kattenstad.Dus geen Ieper!!!!
Dit heeft wel tot gevolg dat de toekomst ook anders bekeken gaat worden en zeker belangijk berekend gaat worden."


"Maar meer hierover in een volgend berichtje.De rest van het seizoen zou dan zijn  Omloop van Vlaanderen , Condroz en ergens in het buitenland."

"Puur uit nostalgie plaats ik hierbij even wat foto's van mijn vorige deelnames aan Ieper."

calsius ieper 1

2004  :  Met Steve MATTERNE

calsius ieper 2009 1

calsius ieper 2009 2

067

Vorig jaar werd gereden met de betreurde Philippe Maertens in de Ford Fiesta ST cup die enkele weken na de rally om het leven kwam toen hij met zijn koersfiets onder een maaidorser terecht kwam

calsius%20ieper%20%2000

Met Louis van Roei als 00 zaligrelaxweek-endje

15:17 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hans calsius, rally van ieper |  Facebook |

22-06-10

2de manche BELCAR ENDURANCE : TWEEDE PLAATS VOOR RONALD VETTERS IN DE SAKER

Na het verdwijnen van de DUNLOP SPORT MAXX ENDURANCE CUP waarin Ronald VETTERS en zijn teammaat Wim Jeuris met hun SAKER vorig seizoen nog de titel in de Klasse 3 pakten,  worden zij dit jaar heropgevist in het BELCAR ENDURANCE Kampioenschap , waar de Sakers hun plaats krijgen in de categorie 4 GT Open voor wagens minder dan 3500cc.

vetters saker 2010 1

vetters 5Een wijziging waarmee Ronald Vetters himself niet echt zo gelukkig is :  “We hebben twee prachtige seizoenen achter de rug in de Dunlop Endurance Cup met een zeer gemoedelijke sfeer in de paddock. En dat ga ik missen nu het kampioenschap terug veel professioneler is geworden. Ik had liever verder gereden in een kampioenschap voor pure amateurs. Nu is er een gat geslagen en zijn we verplicht om met deze wagens in een nationaal kampioenschap te stappen. Maar het amusement moet en zal primeren. We kijken even de kat uit de boom welke teams we aankunnen binnen de Belcar en gaan onze huid duur verkopen”. 
Teambaas Tom Sneyers bekijkt het echter anders :
Tom Sneyers: “Vorig seizoen zijn we gestart met één wagen en nu hebben we er reeds een tweede bij voor Michaël De Keersmaecker en Nick Geelen.  Onze bedoeling is nog steeds om de Saker, die prijs/kwaliteit nog steeds een van de goedkoopste wagens is verder te promoten. Het is spijtig dat de Saker Cup in Nederland net op hetzelfde weekend zijn eerste race rijdt op Zandvoort. Anders hadden we misschien enkele wagens meer op de startgrid gezien. In onze categorie zien we voorlopig weinig oppositie. Maar ik denk dat onze piloten de strijd kunnen aangaan met de wagens in tourisme en de traagste Porsches uit de hoogste categorie van de GT Open. Dus in functie van het amusement mogen we ons aan mooie duels verwachten. En we zullen blijven promotie voeren voor de Saker. Misschien kunnen we dan op termijn binnen de Belcar een cup opstarten en zodoende meer piloten warm krijgen om voor de Saker te kiezen."
..
sakers 2x 2010
Ook zijn teammaat Wim Jeuris deelt dezelfde mening en staat te trappelen om het seizoen aan te vangen. “Het is een nieuwe uitdaging voor ons en we gaan zonder stress of druk trachten zo hoog mogelijk te eindigen. Gezien er amper concurrentie is binnen onze categorie gaan we de zaken anders bekijken. We gaan trachten onze chrono’s te verbeteren en racen tegen de tourismes en de minst snelle Porsches”.
..
saker 2010

In de openingsmanche van het kampioenschap op 10 april in Zolder liep het echter niet zo vlot en kon het duo Jeuris-Vetters slechts 56 rondjes afwerken in hun Saker en moesten zij genoegen nemen met een 29ste plaats en een 4de plaats in hun klasse.  De overwinning was voor het trio DIERCKX-BEYERS-DECKERS in een BMW GT Z3 die liefst 80 keer rondgingen op het Zolderse asfaltlint voor FRANS-FRANS in een Audi TT en de derde podiumplaats was voor de nieuwkomers in de andere SAKER van Nick GEELEN. 

De tweede wedstrijd van het Belcar Endurance kampioenschap die begin juni in Francorchamps werd gereden, liep het al stukken beter voor Ronald VETTERS en Wim JEURIS met een knappe 19de plaats algemeen en de tweede podiumplaats in de klasse achter hun teammaats in de SAKER maar ver voor de top twee van in Zolder. 

vetters sakers2 2010
 

22:11 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vetters, zolder, francorchamps, belcar, jeuris, saker |  Facebook |

02-06-10

Zon 16 mei 2010 : Mark PIOT 5de op Eurocircuit in Valkenswaard ( NL )

Op zondag 16 mei werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard de tweede manche van het kampioenschap Rallyracing gereden met aan de start twee piloten van het HRS Team.

piot face 1Na dubbelde pech voor Mark Piot zowel tijdens de trainingsdagen als in de eerste manche van het kampioenschap, haalde de man uit Rotselaar deze keer wel de finishvlag.

"Na tal van mechanische problemen is onze Sprinter eindelijk in orde. We pakten wel slechts de vijfde plaats, wat zeker ondermaats was, maar je mag niet vergeten dat dit voor mij in feite slechts mijn eerste wedstrijd van het seizoen was.  Vermist we tot op heden steeds met panne af te rekenen hadden, had ik nog net voldoende wedstijdritme en maakte ik nog teveel stuurfouten terwijl ik dikwijls de slechte lijnen uitkoos."

 mark piot  4 2010 2

Op 29 en 30 Mei ga ik van start in een autocross in het  Duitse Krautcheid en op 20 Juni is de volgende manche van het kampioenschap in Valkenswaard."

Teammaat Marc Vandenboom die datzelfde weekend zijn eerste wedstrijd van het kampioenschap reed, loodste zijn Toyota naar de 7de stek.

m vd boom actie

Volgende afspraak voor beide piloten op 20 juni op het Eurocircuit te Valkenswaard.

 

21:57 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |