22-10-09

DUNLOP SPORT MAXX Endurance Cup : Bart VAN DEN BROECK naar het Nederlandse ASSEN

Bart Van den Broeck blijft in de running voor de titel in Klasse 4

Komende zaterdag wordt in het Nederlandse Assen de zesde wedstrijd van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup afgewerkt.

De Dunlop-karavaan slaat ditmaal zijn tenten op in het Nederlandse Assen.

Deze wedstrijd is een van de belangrijkste op de kalender inzake de afwikkeling van de titelstrijd. Er zijn immers dubbele punten te verdienen waardoor de titelpretendenten zich zeker geen uitschuivers kunnen permitteren.

vd broeck voet
Ook Bart Van den Broeck en zijn vaste kompaan Chris Voet tekenen terug paraat met de Renault Clio in Klasse 4.

Voor de start van de vorige race die werd verreden in het kader van de Truck GP op Circuit Zolder stond Bart Van den Broeck op een uitstekende tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Maar reeds in het prille wedstrijdbegin werd de onfortuinlijke Clio-rijder van zijn sokkel gereden door de BMW van Nick Geelen en werd de wagen in de muur gekatapulteerd.

Chris Voet en het ganse TRAXX-Racing Team zetten hun beste beentje voor om de Clio terug in optima forma aan de start te brengen om de titelstrijd verder te zetten. 

“Spijtig dat de Dunlop Endurance Cup in hetzelfde weekend valt als de finale van de BTCS. We hadden ook graag met de Alfa aan de laatste race van de BTCS deelgenomen. Maar gezien het feit dat we in de Dunlop Endurance Cup nog steeds binnen de top 3 toeven, was de keuze vrij vlug gemaakt”, verduidelijkt Bart Van den Broeck

Van%20den%20Broeck%202009-25G

Momenteel staat Bart Van den Broeck op de derde plaats na merkgenoten Vermeeren/Aerts en uittredend kampioen Polderman. De opgave na de aanrijding tijdens de Truck GP was een streep door de rekening en deed het duo verhuizen van de 2de naar de 3de plaats in de tussenstand op respectievelijk 8 en 7 punten van de top 2. En dit reeds rekening houdend met het verplichte schrapresultaat. Want gezien de dubbele punten die te verdienen zijn tijdens de twee laatste meetings zou een nieuw 0-resultaat de ambities volledig de grond inboren. 

!cid_813265406@16092009-105BAchteraf bekeken hadden we in Zolder een tweede of een derde plaats kunnen behalen wat ons in het beste geval 23 punten had opgeleverd. Dan moesten we 19 punten als ons zwakste resultaat in rekening moeten brengen. Concreet wil dit zeggen dat we daar een viertal punten effectief verliezen. Vorig jaar wonnen we de afsluitende 10 Hours of Zolder en daar gaan we ook dit jaar trachten te zegevieren. Wat Assen betreft moeten we trachten om de wedstrijd uit te rijden en gezien de dubbele punten zo hoog mogelijk te scoren en alle valkuilen ontwijken. Assen is een zeer snelle omloop en we beschikken met de originele cup-versie niet over de snelste wagen van het lot. De Clio van Polderman, de Lotus en de BMW’s M3 zijn op papier sneller. Maar ze moeten dan ook wel aan de eindmeet staan. We gaan ons dus defensief opstellen en onze pijlen sparen voor de 10 Hours of Zolder. Met een podiumplaats zouden we reeds heel tevreden zijn en dan pas kunnen we eventueel spreken van titelambities”, besluit Bart Van den Broeck.     

De commentaren zijn gesloten.