15-10-09

HASPENGOUWRALLY : STEVE HOFLIJK ALS CO DRIVER

affichehaspengouw09-1[1]

Naar  jaarlijkse gewoonte zet ik mij één keer per jaar naast de piloot in een rallywagen. 
Deze keer was dat in de Haspengouwrally naast Danny Vandevoort.
Een tiental jaar geleden zat ik al eens naast hem met een Renault 5 turbo . Die is ondertussen verkocht en sindsdien huurt hij enkele keren per jaar een skoda fabia bij Listrez.
haspengouw vandevoort hoflijk skoda
 steve hoflijkNu is deze Haspengouwrally niet echt mijn ding.  Te veel rechte stukken en weinig speciaals waar de piloot het verschil kan maken. Maar het is wel een klassieker in de rallywereld  en die stond nog altijd op mijn verlanglijstje om daar toch ooit eens van de partij te zijn.
Nu de rally zelf.  Vrijdag waren de verkenningen die vlot maar naar mijn mening veel te traag af gereden werden. Niet dat ik zelf bij de verkenningen als gek ga rijden maar ik probeer toch al eens overzichtelijke bochten kwa snelheid in te schatten.
Zaterdag voormiddag verkende we de showproef op het militair domein van Brustem die we s'avonds 2 maal moesten afleggen.Van bij de start voelde ik dat de piloot al een tijd niet meer achter het stuur gezeten had maar toch werd de eerste proef vlot afgereden.
Na het bespreken van enkele situatie's waren we de 2 de proef 7 seconden sneller.
We sloten de eerste dag af als 43 ste en al ruim voor op de 2de in onze klasse.
skoda haspengouw
Zondag stonden nog 2 keer 4 klassements proeven op het programma.
Weer werd er een beetje te traag gestart naar mijn inziens. Toch werd het tempo langzaam op gedreven en sloten we de eerste ronde af als 37 ste. We stonden ruim voor in onze klasse en te ver achter om in het algemeen klassement nog naar voren te gaan. Dus werd het tempo onderhouden en finishte we 35 ste algemeen en wonnen we onze klasse.
Volgende rally rij ik weer zelf met de Suzuki Swift met Pascal als co op 25 oktober in Jalhay "de Rally van de Hoge Venen"
 
Top dan
mvg steve hoflijk

De commentaren zijn gesloten.