30-09-09

BOUCLES DE LA SEMOIS : Alweer klassezege voor HOFLIJK - SPRUYT

"Veruit de mooiste rally van België deze Boucles de la Semois."  aldus Steve HOFLIJK
steve in hrs t shirt
"Na Marche werd de Swift voorzien van een nieuwe behuizing van de versnellingsbak en ook de uitlaat en de luchtfilter werden gedeeltelijk terug in originele staat gezet."
"Ik was samen met Pascal zaterdagmorgen vertrokken richting Bievre omdat we de rode swift moesten in orde zetten hadden we de tijd niet meer om de zwarte trainingsbolide terug rijdende te krijgen. Dus werden de verkenningen met de vectra van het vrouwtje gedaan.
Na een zeer vlotte inschrijving zijn we onmiddellijk begonnen aan de verkenning van de 4 prachtige kp's.Deze verliepen al een stuk vlotter dan de vorige rally.
Deze keer hadden we ons een hotelletje gereserveerd waar we s'avonds nog getafeld hebben. Dan vroeg naar bed en s'morgens een klein ontbijtje (zeer klein voor mij iets groter voor pascal)
Ook ons vast service team was ruim op tijd ,THX TOM en JO,
Met startnummer 152  waren we de laatste deelnemer die het wagen park verliet richting kp 1 . Deze was 6 km met een toertje en voor een stuk had ik hem al gereden enkele jaren geleden. Onmiddellijk zaten we in het goede ritme maar onze enige concurrent in onze klasse was iets te euforisch gestart en was even van de weg geraakt waardoor we net na hem de finish overreden. We stonden dus al een minuut voor in onze klasse na 1 kp.
Maar dan kwam kp 2 deze was 15 km lang , een echt pareltje van een kp. Starten midden in de bos enkele waaiertjes dan vol door naar een top van 190 km/h diep in de ankers om dan haaks de onverhard door een bos in te draaien. Hier had ik een beetje bang maar de swift gaf geen krimp . Dan volledig kris kras door een dorpje om er dan vol gas aan de ander kant weer uit te rijden , En na nog geen 6 km haalden we een Citroen AX die een minuut voor ons gestart was gewoon in.
onboard link kp2 (15km)   vanuit de swift gti van rallyteam hoflijk crets in de mooiste kp van belgie  
Dus na kp 2 stonden we al 3 minuten voor in onze klasse.
Op kp 3 liep het even stroef en maakte ik enkele foutjes omdat ik het tempo iets liet zakken, Fout dus .
 Dit werd op kp 4 weer recht gezet, deze was 22,5km (te)lang . geen 100 m rechtdoor met in het midden een afdaling over een dubbele vaksweg die als een slang door het de bossen slingerde ,echt genieten.
De rest van de rally liep zeer vlot met juist nog 1 stuurfoutje van mij op kp 2 van  ronde 2 waar ik even te ver sneed aan een haag en zo het borduurdje raakte met een platteband tot gevolg. gelukkig was dit gebeurd in de laatste bocht en verloren we er niks mee.
We wonnen weer onze klasse en eindigde 66 algemeen.
 
Mijn volgende rally word als co in de haspengouw naast danny vandevoordt met de skoda fabia (op 3 oktober)
de volgende rally aan het stuur van de swift wordt de rally van de hoge venen in Jalhay op 24 oktober.
Steve Hoflijk

21:00 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.