17-09-09

TRUCK GP ZOLDER : BART VD BROECK ZWAAR ONTGOOCHELD

Over de vijfde manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup die afgelopen weekend werd verreden in het kader van de Zolder Truck Grand Prix kunnen we wat betreft de prestatie van Bart Van den Broeck vrij kort zijn.  

Van%20den%20Broeck%202009-24G
Na een vrij rustige kwalificatie zette Bart de zwarte Renault Clio op de 8ste startplaats in Klasse 4 op een totaal van 19 wagens. Geen wereldschokkend nieuws omdat Bart Van den Broeck en Chris Voet gezien hun tweede positie in de tussenstand van het kampioenschap geen onnodige risico’s wilden nemen.
 

Bart nam de start en ging meteen in de aanval. Hij kwam bij het ingaan van de derde ronde reeds door in 4de positie. Tot hij op het rechte stuk richting chicane brutaal in de muur werd gekatapulteerd door Nick Geelen. De BMW-rijder beukte tot tweemaal toe in de flank van de Clio waardoor deze letterlijk van zijn sokkel werd gereden.

Geelen werd door de koersdirectie terecht uit de wedstrijd genomen terwijl Van den Broeck zijn wonden mocht likken. 

!cid_813265406@16092009-105B“De pijn verdwijnt wel, maar als ik de uitslag bekijk hadden we afgelopen weekend de koppositie binnen Klasse 4 kunnen overnemen omdat de leiders ook geen hoge score behaalden. Nu tuimelen we terug naar de vierde positie terwijl Polderman terug sterk komt opzetten. In Assen en tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder mag er nu echt niets meer misgaan”, analyseert Bart de situatie. 

“ik ben echt zwaar ontgoocheld. Die gast beseft niet waarmee hij bezig is. Vorig seizoen lapte hij ons reeds hetzelfde in Oschersleben. De Clio is rijp voor de schroothoop. Ik hoop dat we tegen de wedstrijd in Assen de wagen opnieuw kunnen opbouwen. We waren ook van plan om met de Alfa Romeo komend weekend de BTCS te rijden. Maar eerst moet ik nog afraken van mijn stramme spieren en het is nog de vraag of Chris Voet daar tijd kan voor uittrekken. De Alfa moet immers nog grondig gecheckt worden en we kunnen momenteel moeilijk inschatten hoeveel uren en dagen werk er aan de Clio zullen moeten worden besteed”, besluit een diep teleurgestelde Bart Van den Broeck. 

www.bart-vandenbroeck.be

 

19:59 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.