09-09-09

BART VAN DEN BROECK IN TRUCK GP ZOLDER

 

Komend weekend , 12 en 13 september, zijn we al toe aan de vijfde manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. Na vier wedstrijden staat het duo
b vd broeckBart Van den Broeck
en Chris Voet op een voorlopige tweede plaats in Klasse 4 en een vierde stek in het Team Championship. Bart en Chris zitten dus mooi op schema.


Met een race van 125 minuten in het verschiet zijn ze echter in het nadeel tegenover hun rechtstreekse concurrenten. Hun Renault Clio beschikt over een originele Cupmotor en dito versnellingsbak. Zoals reeds eerder geschreven mikken beide eerder op betrouwbaarheid dan op pure snelheid tegenover bepaalde opponenten die over lichter en krachtiger materiaal beschikken.


“Voor komend weekend moeten we terug trachten zo hoog mogelijk te scoren om in de running te blijven voor de titel in Klasse 4”, steekt Bart Van den Broeck van wal.“Onze zwakste uitslag tot hiertoe was een zesde plaats met een score van 19 punten als voorlopig schrapresultaat. We moeten trachten om dit resultaat te verbeteren. Maar dat is minder eenvoudig dan het lijkt. Het puntensysteem zorgt er immers voor dat het aantal te verdienen punten afhangt van het aantal deelnemers. Hoe meer wagens aan de start in de Klasse, des te meer punten er te rapen zijn. Dus hopen we op een goed gevulde Klasse 4. Maar dat is een mes dat aan beide kanten snijdt. Als je pech kent tijdens een weekend met veel deelnemers kan je ook enorm veel punten verliezen. Tijdens de vorige wedstrijd moest ik passen omdat ik op reis was. Chris heeft de race in zijn eentje afgehaspeld en werd mooi vierde. Daardoor blijven we in de running voor de titel. We staan er momenteel beter voor dan vorig seizoen toen we een goed slotoffensief lukten met drie podiumplaatsen op rij waarvan één overwinning. Als we dit kunnen herhalen spelen we een belangrijke rol in de titelontknoping”.

Van%20den%20Broeck%202009-26G


Een tweede reden om een goed resultaat neer te zetten en de 19 punten van de tweede race te verbeteren is het feit dat na deze race in Zolder nog twee wedstrijden volgen in het Nederlandse Assen en de 10 Hours of Zolder waarin telkens dubbele punten te verdienen zijn. En daar moet er gescoord worden of de titelambities kunnen worden opgeborgen.

“Vorig seizoen wonnen we de 10 Hours of Zolder en scoorden we ook goed tijdens de buitenlandse uitstap in het Duitse Oschersleben. We kennen de omloop van Assen niet, maar dat zal wel voor de overgrote meerderheid van de piloten ook zo zijn. Dus we hebben geen schrik. Het is wel terug een wedstrijd van 125 minuten terwijl we eerder de mannen van de lange adem zijn. Dus ik denk dat de beslissing zal vallen tijdens de 10 Hours of Zolder”.


Ook in de tussenstand van het Team Championship staat Traxx Racing met Van den Broeck en Voet samen met ProSpeed op een mooie gedeelde 4de plaats in de tussenstand.


Van%20den%20Broeck%202009-25G


“Rudi Penders en Franz Lamot zullen door hun forfait dalen in de tussenstand. Maar er zijn nog een pak teams die ons bestoken zoals Saker Belgium, G&R Motorsport, enz. We gaan blijven vechten en ambiëren een top 5 in het Team Championship”, besluit een strijdvaardige Bart Van den Broeck

22:18 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.