28-08-09

RALLYTEAM HOFLIJK - CRETS in RALLY DE LA FAMENNE

 
"Eindelijk begonnen aan het echte rallywerk, onze eerste uitstap naar het zuiden van België was de rally de la famenne.
Mits wat problemen met onze trainingswagen die we noodgedwongen thuis moesten laten kwamen we met een uurtje vertraging zaterdag voormiddag aan in Marche. Vlug ingeschreven en onmiddellijk begonnen aan de verkenning van 5 kp's. Dit was een hele boterham want met een zonnetje dat net iets te hard scheen was het moeilijk om geconcentreerd te blijven.
Ook was de nieuwe co (pascal crets alias de viking) nog een beetje onzeker .
Op de technische keuring hadden we tegenslag want onze wagen mocht niet starten in div 1 omdat onze uitlaat en luchtfilter niet standaard is. We werden ingedeeld in klasse 4 div 2 want de concurrentie van 5 naar 13 wagens bracht. Bwa we lieten het niet aan ons hart komen we kwamen hier op de eerste plaats om te genieten van het prachtige parkoer.
Met 203 wagens aan de start moesten we pas om 11h30 starten en na een korte verbinding stonden we aan de start van kp 1. Laat ons zeggen een opwarmertje want het was de minst technische van de 5. Met een goed gevoel trokken we naar kp 2 en deze was van een heel ander niveau . draaien en keren dan een  snel stuk met enkele waaiers. Tot we plots een lange linkse  bocht (L 15 voor de kenners) net iets te snel wilde uitrijden en even zijdelings de berm gingen opzoeken. Met wat geluk kwamen we weer in het goede spoor. Onmiddellijk hebben we het tempo een beetje laten zakken om de nota's op snelheid een beetje aan te passen. Om dan na de eerste ronde stelsel matig weer sneller te gaan .
suzuki steve pascal
Na ronde 2 stonden we verassend op kop in onze klasse waar toch enkele veel snellere wagen in stonden. Ik moest het tempo hoog houden om mijn koppositie te houden. Wat ons zeer goed lukte tot de laatste kp ik  plots moeilijk mijn versnellingen vond. 10 km moet ik hem noodgedwongen in 3 de laten staan. We verloren een 30 tal seconden maar omdat iedereen zeer veel tijd verloor door het donker konden we onze concurrenten voor blijven. Met nog 15 seconden voorsprong mochten we voor de 2de keer op rij de beker van de klasse winst mee naar huis brengen.
We werden 63 algemeen ,wonnen div2 klasse 4 en reden onze tegenstanders in onze eigenlijk klasse gewoon op een hoopje.
 
 
De oorzaak van het schakel probleem was een  afgebroken steun van de versnellingbak wat reeds gemaakt is want volgende week staat de rally de la semois op ons te programma."
 
mvg steve en pascal
 
 

18:45 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |