30-06-10

20.06.2010 : 3de manche RALLYRACING - EUROCIRCUIT - VALKENSWAARD ( NL )

MARK  PIOT  EINDIGDE  ALWEER  OP  EEN  VIJFDE  PLAATS

Net als tijdens de vorige manche van het kampioenschap, pakte Mark PIOT ook nu de vijfde plaats op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard.

piot face 1Nog nagenietend van de prestaties van het Nederlandse elftal op het WK voetbal in Zuid Afrika waren zijn Nederlandse concurrenten in de beginfase van de wedstrijd blijkbaar nog niet echt goed wakker , want tijdens de eerste kwalifaicatierit lukte  onze Belg uit Rotselaar meteen de snelste tijd en dus goed voor de pole position op de startgrid.

Later op de dag ging het de concurrentie echter al wat beter af en uiteindelijk werd Mark nog teruggewezen naar een vijfde plek,  goed voor een plaatsje op rij twee van de startgrid voor de finale.  

"Dit jaar is er sowieso veel meer concurrentie dan verleden jaar wat onze sport en vooral onze klasse ten goede komt natuurlijk.
 
In de eerste reeks was ik inderdaad de snelste maar nam ik kopstart van bij aanvang. De 2de reeks een 5de plaats en in de laatste chronoritten werd ik 6de
wat resulteerde in tweede rij bij de startopstelling voor de finale!!

 
In deze finale kwam ik als 3de of 4 de door de eerste bocht maar bij het ingaan van de 2de bocht kreeg ik een serieus kwakje en stak ik in de grintbak.
Ik mocht mijn wedstrijd verderzetten van op de voorlaatse plaats.
In de voorlaatste ronde knalde Martijn Ferket Van Mframe(frame bouwers) op de betonnen muur toen hij Sjakko visser wilde passeren toen zag ik mijn kans schoon om alsnog 5 de te worden.
dyn009_original_526_354_pjpeg_2666825_d9973ee63f03c7114913f002035879d4[1]dyn009_original_595_358_pjpeg_2666825_6277568ca39803d99a2f76220fbe4c40[1]

 
Er zijn dit seizoen zeker 7 piloten die in staat zijn een reeks te winnen. Dit jaar is de concurrentie dan ook erg groot en met mijn slecht resultaat in de eerste wedstrijd van het jaar is een goede kampioenschaps klassering wel naar de vaantjes.

We zijn nu al bezig met de opbouw van een nieuwe motor tegen eind van dit seizoen waar ik volgend seizoen zal mee starten,
 
Mvg Mark
 
Volgende wedstrijd 4 July Voeren AC
                            18 July Valkenswaard  RC

27-06-10

Helaas ook geen Rally van Ieper voor Hans CALSIUS

affiche ieper 2010Na zijn gedwongen forfait voor de Sezoensrally in Bocholt zal Hans Calsius dit weekend ook niet van de partij zijn in de Rally Van Ieper. 

"Het zit mij echt wel niet mee dit jaar in de rallysport . 

"Door allerlei omstandigheden en de hoge werkdruk van mijn piloot was het al een zeer moeilijke voorbereiding om ons in te schrijven."

"Doe daarbij nog dat het chassisnummer van onze Mitsubishi niet toegelaten word tot de start in de kattenstad.Dus geen Ieper!!!!
Dit heeft wel tot gevolg dat de toekomst ook anders bekeken gaat worden en zeker belangijk berekend gaat worden."


"Maar meer hierover in een volgend berichtje.De rest van het seizoen zou dan zijn  Omloop van Vlaanderen , Condroz en ergens in het buitenland."

"Puur uit nostalgie plaats ik hierbij even wat foto's van mijn vorige deelnames aan Ieper."

calsius ieper 1

2004  :  Met Steve MATTERNE

calsius ieper 2009 1

calsius ieper 2009 2

067

Vorig jaar werd gereden met de betreurde Philippe Maertens in de Ford Fiesta ST cup die enkele weken na de rally om het leven kwam toen hij met zijn koersfiets onder een maaidorser terecht kwam

calsius%20ieper%20%2000

Met Louis van Roei als 00 zaligrelaxweek-endje

15:17 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hans calsius, rally van ieper |  Facebook |

22-06-10

2de manche BELCAR ENDURANCE : TWEEDE PLAATS VOOR RONALD VETTERS IN DE SAKER

Na het verdwijnen van de DUNLOP SPORT MAXX ENDURANCE CUP waarin Ronald VETTERS en zijn teammaat Wim Jeuris met hun SAKER vorig seizoen nog de titel in de Klasse 3 pakten,  worden zij dit jaar heropgevist in het BELCAR ENDURANCE Kampioenschap , waar de Sakers hun plaats krijgen in de categorie 4 GT Open voor wagens minder dan 3500cc.

vetters saker 2010 1

vetters 5Een wijziging waarmee Ronald Vetters himself niet echt zo gelukkig is :  “We hebben twee prachtige seizoenen achter de rug in de Dunlop Endurance Cup met een zeer gemoedelijke sfeer in de paddock. En dat ga ik missen nu het kampioenschap terug veel professioneler is geworden. Ik had liever verder gereden in een kampioenschap voor pure amateurs. Nu is er een gat geslagen en zijn we verplicht om met deze wagens in een nationaal kampioenschap te stappen. Maar het amusement moet en zal primeren. We kijken even de kat uit de boom welke teams we aankunnen binnen de Belcar en gaan onze huid duur verkopen”. 
Teambaas Tom Sneyers bekijkt het echter anders :
Tom Sneyers: “Vorig seizoen zijn we gestart met één wagen en nu hebben we er reeds een tweede bij voor Michaël De Keersmaecker en Nick Geelen.  Onze bedoeling is nog steeds om de Saker, die prijs/kwaliteit nog steeds een van de goedkoopste wagens is verder te promoten. Het is spijtig dat de Saker Cup in Nederland net op hetzelfde weekend zijn eerste race rijdt op Zandvoort. Anders hadden we misschien enkele wagens meer op de startgrid gezien. In onze categorie zien we voorlopig weinig oppositie. Maar ik denk dat onze piloten de strijd kunnen aangaan met de wagens in tourisme en de traagste Porsches uit de hoogste categorie van de GT Open. Dus in functie van het amusement mogen we ons aan mooie duels verwachten. En we zullen blijven promotie voeren voor de Saker. Misschien kunnen we dan op termijn binnen de Belcar een cup opstarten en zodoende meer piloten warm krijgen om voor de Saker te kiezen."
..
sakers 2x 2010
Ook zijn teammaat Wim Jeuris deelt dezelfde mening en staat te trappelen om het seizoen aan te vangen. “Het is een nieuwe uitdaging voor ons en we gaan zonder stress of druk trachten zo hoog mogelijk te eindigen. Gezien er amper concurrentie is binnen onze categorie gaan we de zaken anders bekijken. We gaan trachten onze chrono’s te verbeteren en racen tegen de tourismes en de minst snelle Porsches”.
..
saker 2010

In de openingsmanche van het kampioenschap op 10 april in Zolder liep het echter niet zo vlot en kon het duo Jeuris-Vetters slechts 56 rondjes afwerken in hun Saker en moesten zij genoegen nemen met een 29ste plaats en een 4de plaats in hun klasse.  De overwinning was voor het trio DIERCKX-BEYERS-DECKERS in een BMW GT Z3 die liefst 80 keer rondgingen op het Zolderse asfaltlint voor FRANS-FRANS in een Audi TT en de derde podiumplaats was voor de nieuwkomers in de andere SAKER van Nick GEELEN. 

De tweede wedstrijd van het Belcar Endurance kampioenschap die begin juni in Francorchamps werd gereden, liep het al stukken beter voor Ronald VETTERS en Wim JEURIS met een knappe 19de plaats algemeen en de tweede podiumplaats in de klasse achter hun teammaats in de SAKER maar ver voor de top twee van in Zolder. 

vetters sakers2 2010
 

22:11 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vetters, zolder, francorchamps, belcar, jeuris, saker |  Facebook |

02-06-10

Zon 16 mei 2010 : Mark PIOT 5de op Eurocircuit in Valkenswaard ( NL )

Op zondag 16 mei werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard de tweede manche van het kampioenschap Rallyracing gereden met aan de start twee piloten van het HRS Team.

piot face 1Na dubbelde pech voor Mark Piot zowel tijdens de trainingsdagen als in de eerste manche van het kampioenschap, haalde de man uit Rotselaar deze keer wel de finishvlag.

"Na tal van mechanische problemen is onze Sprinter eindelijk in orde. We pakten wel slechts de vijfde plaats, wat zeker ondermaats was, maar je mag niet vergeten dat dit voor mij in feite slechts mijn eerste wedstrijd van het seizoen was.  Vermist we tot op heden steeds met panne af te rekenen hadden, had ik nog net voldoende wedstijdritme en maakte ik nog teveel stuurfouten terwijl ik dikwijls de slechte lijnen uitkoos."

 mark piot  4 2010 2

Op 29 en 30 Mei ga ik van start in een autocross in het  Duitse Krautcheid en op 20 Juni is de volgende manche van het kampioenschap in Valkenswaard."

Teammaat Marc Vandenboom die datzelfde weekend zijn eerste wedstrijd van het kampioenschap reed, loodste zijn Toyota naar de 7de stek.

m vd boom actie

Volgende afspraak voor beide piloten op 20 juni op het Eurocircuit te Valkenswaard.

 

21:57 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-10

Geen 13de Sezoensrally voor Hans CALSIUS

Voor één van onze meest ervaren co-rijders Hans CALSIUS zijn de afgelopen maanden op zijn zachtst uitgedrukt nogal bewogen geweest.

calsius face 2009We laten Hans zelf even aan het woord hieromtrent"De aanvang van seizoen 2010 is er momenteel één van veel ja - nee - ja spelletjes.
Normaal gezien zou ik dit jaar terug aantreden in de Ford Fiesta R2 cup met Steve Courtain, maar de economish slechte tijden heeft heel wat roet in het eten gestrooid.

Kwam daarbij nog dat ik toe was aan een nieuwe overall, helm en HANS systeem.
Een aardig prijskaartje was hieraan verbonden en dat deed er mij steeds
meer aan denken om de helm aan de haak te gaan hangen.

 Jammer want ik ben dit jaar reeds 15 jaar actief als copiloot maar niet getreurd we hebben wel wat gereden met leuke auto's en dito mensen.

De laatste weken kwam alles echter in een stroomversnelling zonder weerga.       Op de laatste TAC rally was ik aanwezig als toeschouwer om eens te gaan polsen bij Floral over de mogelijkheden die er misschien nog waren , want hoewel ik gezegd had van te stoppen hoopte ik ergens nog op een mirakel.
Op de laatste doortocht voor we terug naar huis gingen bleven we kijken tot de laatste deelnemers omdat we ook de Historics nog wilden zien. Op een moment passeerden er een mooie zwarte Mitsubishi EVOIX.  Niks opmerkelijks...

mitsu calsius

s'Morgens thuis zag ik een gemiste oproep van René Claes die ik onmiddelijk moest terugbellen en ja hoor de zwarte EVO IX kwam ter sprake.

Problemen met copiloot en of ik de Wallonie wilde meerijden??   Willen wel, maar kunnen niet.
Er werd afgesproken voor Bocholt (mirakels bestaan dus toch nog want alle
voorwaarden of problemen die ik had waren voor het team geen probleem)


Bocholt dus, maar dat is een ander paar mouwen,want 3 weken geleden heb
ik een arbeidsongeval gehad om  u tegen te zeggen maar ondanks alle problemen van medishe aard mocht ik toch rijden als copiloot.

Maar we zijn nog niet aan 't einde van ons latijn.
Vorige week moest mijn piloot zijn rijbewijs gaan inleveren bij de politie voor 2 weken onmiddelijk. Dikke streep door de rekening uiteraard.

Maar konden we van onze piloot geen copiloot paken en David Croes laten rijden? Het zag er lang goed uit maar  (en we gaan geen namen noemen maar iets in Brussel en nog iets van reglementen enz....ach ja zijn die dan niet voor iedereen hetzelfde ?? ) - want anders gaan we hier nogal een tekst krijgen -  zagen het niet zitten dat die onbekende piloot zonder rijbewijs en de toch wel fameuze David Croes gingen rally rijden en dus GEEN Sezoens rally en dat is dus de eerste keer op 12 deelnames!!!!
Tiens,  de 13e keer...  zou dat toch waar zijn over dat getal ??

Hans Calsius

20:57 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hans calsius, sezoensrally, bocholt |  Facebook |

19-04-10

Zon 11.04.2010 RALLYRACING EUROCIRCUIT Valkenswaard ( NL )

ALWEER PECH VOOR MARK PIOT

Op 11 april werd op het Eurocircuit te Valkenswaard de eerste manche van het Open Nederlands kampioenschap Rallyracing gereden met ook Mark PIOT aan de start.

"Tijdens de eerste kwalificatierit ging alles perfect en was ik meteen de snelste van mijn manche.
Goed voor de 2de tijd algemeen."
mark piot  4 2010 2
In de tweede tijdstraining vertok ik vanop de tweede startrij en maakte ik een ongelooflijke start en schoot ik meteen naar de kop. Tot 3 bochten verder de motor het begaf."
We hebben nog geprobeerd om de reservemotor te plaatsen om toch nog te kunnen starten in de derde chronorit, maar er was te weinig tijd."
"Dat was voor mij meteen ook het einde van de wedstrijd want je moet minstens twee tijden neerzetten om u te kunnen plaatsen voor de finale race waar ook de punten te verdienen zijn voor het kampioenschap."
 
"Daarmee was alles om zeep . Dus weeral sleutelen en motor laten herstellen voor de volgende race.
Iedereen zat wat in een dipje want het zag er veelbelovend uit en ik kon mijn Nederlandse concurrenten wel aan, om dan zo uit de race te vallen!!!"
mark piot 04 2010 3

De volgende afspraak voor Mark PIOT op de kalender is op 2 mei in Voeren ( autocross ) en op 16 Mei heeft in Valkenswaard de tweede proef van het Nederlands kampioenschap
Voor zijn vriend en tevens regerend kampioen Mark VAN EYKEN kwam deze openingsmanche van het kampioenschap te vroeg op de kalender, hij is nog volop bezig met de bouw van zijn nieuwe bolide en ook hun teammaat Marc VANDENBOOM was er nog niet bij in Valkenswaard. 
GU3_4025_7[1]
  

 

30-03-10

Zon 21.03.2010 : Testdag Eurocircuit Valkenswaard

Afgelopen zondag 21 maart zakte Mark Piot af naar de Testdag op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard.

piot face 1Hieronder zijn relaas van de eerste kennismaking met zijn aangepaste bolide :

"Nat natter natst dit is het minste wat je over de Testdag kon zeggen de hele dag regen en nog is regen.
Persoonlijk rij ik wel graag in dit natte weer, maar de mekaniek had effe anders beslist.   Reeds in de eerste ronden zijn mijn remklauwen en blokjes achteraan blijven hangen en alles in de fik'letterlijk'.
Nadat alles door de vaste mekaniekers hersteld was,  kwam het probleem terug opzetten en zodoende hebben we maar 16 ronden kunnen testen!                                                                  Dure testen alvast, want achteraan is alles 2x afgebrand!!!
Nu is het gevoel bij de nieuw ingebouwde Hayabusa wel heel goed en ook het rijwielgedeelte is erop vooruit gegaan!
530kg voor 198pk
 
Ik hoop dat de seizoen start beter zal zijn wij gaan in ieder geval alles mbt de remmen vernieuwen!!!"
 
opbouw 2010 005

Mijn eerstvolgende afspraken op de kalender : 11/04 Rc Valkenswaard
                                                             2/05 AC Voeren
                                                             6/05 RC Valkenswaard

20:37 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valkenswaard, mark piot, eurocircuit |  Facebook |

26-03-10

HRS TEAM op verenigingenbeurs van de stad Scherpenheuvel-Zichem

Op zaterdag 27.03.2010 organiseert de Stad Scherpenheuvel Zichem in den Egger naar jaarlijkse traditie haar verwelkomingsfeestje voor alle nieuwe inwoners van de stad.

De ideale gelegenheid meteen ook voor alle verenigingen van de stad om hun werking voor te stellen aan deze nieuwe inwoners, maar benevens deze nieuwkomers krijgt deze verenigingenbeurs natuurlijk ook heelwat andere bezoekers over de vloer.

Sinds de eerste editie in 2007 is het HRS TEAM hier jaarlijks telkens weer van de partij geweest en dat zal ook op 27 maart eerstkomende niet anders zijn.

Vanaf 10.00u beginnen Jefke Michiels, Michel Nuyts en Chris Wouters met de opbouw van de stand van het Hagelands Racing Sports Team terwijl de beurs vanaf 14.00u zal toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Als je zaterdag 27 maart eerstkomende even niet weet waar naartoe, dan hopen wij u te zien op de verenigingenbeurs.

Enkele sfeerbeelden van de voorbije edities

hrs ver beurs race pop hrs ver beurs 2007 1

hrs ver beurs 2008 3 

hrs ver beurs 2009

hrs ver beurs 2009 3

hrs ver beurs 2009 2 

hrs ver beurs 2008 5
 hrs ver beurs 2008 1

hrs ver beurs 2008 4

 hrs ver beurs 2008 7  

 

 

22:20 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-10

WOE 10.02.2010 = VERGUNNINGSAVOND 2010

V E R G U N N I N G S A V O N D    2 0 1 0


Als je de echte start van het nieuwe seizoen 2010 niet wil missen, zorg er dan voor dat u tijdig uw aanvraag voor een nieuwe vergunning in orde brengt.

Naar jaarlijkse traditie nodigen wij u daarom graag uit op onze jaarlijkse vergunningsavond :

 

*  Wanneer  ?                                         Woensdag   10 / 02 / 2010

* Aanvang                                              19.00u

*  Plaats van het gebeuren  ?                  Cafétaria - Sporthal Scherpenheuvel 


 sch  

Te bereiken via de nieuwe parking gelegen in de August Nihoulstraat , ter hoogte van de M. Janssenstraat ( zie plan hierboven )        

sch plan

 

Voor het medische luik van uw vergunningsaanvraag kan U diezelfde avond ook weer terecht in de gezellige wachtzaal van het medisch kabinet van Dr. VAN EMPTEN – erkend door zowel VAS als RACB – gelegen  Koophandelstraat  46   op wandelafstand van de Sporthal.

Om alles meteen nog diezelfde avond te kunnen regelen, vragen wij u dan ook om zeker uw pasfoto’s en de nodige fotocopies van onder andere uw palmares en/of de resultaten van vorig seizoen ,  van uw  laatste omloopattest en van uw vergunning 2009, niet te vergeten. 

Wij hopen U die avond alweer talrijk te mogen begroeten en wensen U langs deze weg alvast een succesvol autosportjaar 2010  toe.

Piloten die niet op deze vergunningsavond kunnen aanwezig zijn,  kunnen uiteraard altijd bij het clubbestuur terecht om een andere regeling te treffen.

Bel voor een afspraak dienaangaande naar één van volgende nummers :          013 / 774679  of  0472 / 386 240 of stuur een mailtje naar HRSTEAM@pandora.be 

Met autosportieve groeten,

 

Chris Wouters   

01:36 Gepost door Chris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-10

Gewezen Rallysprintkampioen Michel NUYTS kiest voor Slalom

nuyts in prijzenGewezen rallysprintkampioen Michel NUYTS was na het behalen van zijn Belgische Rallysprinttitel in 2005 al een paar jaartjes van het actieve autosporttoneel verdwenen.

In april 2009 maakte hij met zijn kleine Daihatsu Charade echter zijn wederoptreden tijdens de Slalom van Oostende en ook later op het seizoen zagen we de ervaren piloot nog een paar keer terug in deze instapformule van de autosport.

oostende0504091165

Michel wou na een paar jaartjes van non activiteit persé terug iets gaan doen in de autosport en met de kleine Charade leek slalom hem de ideale keuze. Temeer daar je voor een rally of rallysprint immers met z'n twee moet zijn en is het noodzakelijk als je met een vaste co-piloot wil rijden dat die zich datzelfde weekend ook telkens opnieuw kan vrijmaken.  In een slalom zit je alleen in de auto en moet je daaromtrent helemaal geen afspraken maken.  Als je zin hebt vertrek je 's morgens gewoon met de auto naar de wedstrijd en kan er gereden worden.

tvcslalom30509054

Wat me wel een beetje verrast heeft is dat alle wedstrijden heel kort op mekaar volgen. Zo begint het kampioenschap pas begin april en na amper vier maanden zit het seizoen er alweer op. Tel daar nog eens een paar weken af voor je vakantie en dan kan er niet echt veel gereden worden.

Toch werd Michel alweer derde in zijn klasse in het Brabants kampioenschap terwijl hij in de VAS eindstand op de vijfde plaats in zijn klasse eindigde. oostende0504091321

Ongetwijfeld alweer niet voldoende om in zijn eigen gemeente tot sportman van het jaar gevierd te worden.  Denken we maar even terug aan de gloriejaren van Michel in de rallysprint waar hij met zijn kleine standaard Daihatsu Charade 1300 met de regelmaat van een klok de beste was in zijn klasse.  Daarenboven parkeerde hij zijn kleine 1300cc ook in het algemene klassement van de diverse wedstrijden geregeld temidden van heelwat krachtigere rallywagens.  

Goed voor de Belgische kampioenstitel Algemeen in 2005 maar niet goed genoeg om in zijn eigen stad tot sportman van het jaar gekroond te worden. Een toendertijd veelbesproken en spijtig voorval dat in de eerstvolgende carnavalstoet in Zichem dan ook op ludieke wijze voor eens en voor altijd werd rechtgezet met een troffee van formaat...   Een sfeerbeeld

mee op carnaval